Министерството на здравеопазването обясни чрез пост във Фейсбук каква е разликата

...
Министерството на здравеопазването обясни чрез пост във Фейсбук каква е разликата
Коментари Харесай

Има ли разлика между позитивен с COVID-19 и болен от коронавирус?

Министерството на опазването на здравето изясни посредством пост във Facebook каква е разликата сред позитивен случай на COVID-19 и болен от ковид. 

" Не всеки, който се болести с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безчет фактори, преди всичко - от положението и реактивността на имунната система. Голямо въздействие оказват и общото положение на организма, съществуването на съпътстващи болести, възрастта, изискванията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още доста други фактори ", пишат от здравното министерство. 

Оттам прецизират, че инфектираният, само че неболедуващ човек, обаче продължава да популяризира вируса и да бъде рисков за близките и обществото. 

Хората, развили клинична картина на коронавирусната зараза, след преболедуване основават хуморален и клетъчен имунитет, който съгласно най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна активност според от посочените нагоре фактори. Но би трябвало да се знае, че преболедувалите също не престават да популяризират инфекцията, без значение от създалия се имунитет, показват още от ведомството. 

В поста се изяснява още и за какво е толкоз значимо да се съблюдават противоепидемичните ограничения от всички – преносители на вируса, заболели и имунизирани. 

" Спазването на противоепидемичните ограничения е доста значимо и с него би трябвало да се преценяват както преболедувалите, по този начин и всички други жители, тъй като всеки един от тях може да бъде притежател на вируса и да го популяризира. Това важи със същата мощ и за имунизираните лица. Трябва добре да се разбере, че имунизациите защищават от тежко протичане на болестта, хоспитализация и загуба на живот ", написа още в поста на здравното министерство във Facebook. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР